Stilfulde glasdøre til hjemmet

Glasdøre fås i mange flotte designs, og uanset hvilken type bolig du har, så kan du helt sikkert finde modeller, som passer til dit hjem og din boligstil. Klassiske franske døre er kendetegnet ved at have sprossede vinduer, og de kan enten have glasruder fra top til bund, eller de kan have glasruder øverst, og så er den nederste del af døren træ. Franske døre tilfører rummet charme, og hvis du f.eks. bor i en gammel lejlighed, en patriciervilla eller et bondehus, så vil de franske døre passe rigtig godt ind i en nostalgisk stil. Bor du i en moderne bolig, så finder du også mange typer af glasdøre, som passer ind i en moderne boligindretning med skandinavisk design, som også er meget populært. Moderne glasdøre kan have mange små firkantede ruder, eller de kan have en eller to glasflader per dør. Alt efter hvor meget lysindfald, du ønsker i din bolig, kan du opsætte glasdøre enten mellem rum, eller det kan være altandøre eller terrassedøre. Hvis du ikke ønsker, at dine glasdøre skal tage for meget plads, så kan du vælge at få opsat en glidende glasdør, dvs. at døren kører på skinner. Denne løsning kan være oplagt, hvis du har en glasdør mellem et soveværelse og en terrasse eller altan, eller hvis du har en glasdør mellem stue og udestue eller stue og terrasse.

Flot lysindfald med glasdøre

Der er flere fordele ved at vælge glasdøre frem for en dør af træ eller stål. Du får eksempelvis et rigtig godt lysindfald, hvilket er godt, hvis du bor i en lille bolig eller en bolig, hvor der er lavt til loftet, eller en bolig som ligger et sted, hvor der ikke kommer så meget lys ind. Et godt lysindfald får boligen til at virke større og mere rummelig.

Luk støjgener ude

Med glasdøre mellem rummene kan du kigge ind gennem flere rum ad gangen, også når døren er lukket. Hvis du f.eks. ønsker at slappe af og hvile dig, men at dine børn eller ægtefælle gerne vil se tv i rummet ved siden af, så kan du lukke glasdøren og lukke støjgener ude, samtidig med at du stadig kan holde øje med, hvad de andre laver.

Hold øje med hunden

Har du en firbenet ven, som skal ud i sin hyggelige hundegård flere gange om dagen, så kan du nemt holde øje med den gennem en glasdør. Så kan du se, hvornår hunden er færdig med at lege og løbe rundt og gerne vil ind til dig igen.

Matteret glas eller sikkerhedsglas

Vælger du en løsning med matteret glas, så kan du ikke se direkte igennem glasset, men der kommer stadig lys ind. På den måde kan man få mere privatliv, hvilket kan være en fordel i et soveværelse eller med en hoveddør eller bryggersdør. Har du små børn, kan du vælge at få døre fremstillet i sikkerhedsglas, så børnene ikke kan slå hænder eller hoved gennem glasset.

Glasdøre fås både som enkeltdøre og dobbeltdøre, og du kan også vælge, om du vil have standardmål, eller om du ønsker at få dem specialfremstillet.